Opleiding Module RADTS 2018

Print Friendly, PDF & Email

Module RADTS (Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem)
Accreditatie nascholing : NVA (A), 

DATA

1e zaterdag: 20 januari 2018

 • Inleiding
 • Achtergronden + apparatuur
 • Theorie orgaan- testampullen
 • Beginnen met meettechniek
 • Praktijk & vragen

2e zaterdag: 10 februari 2018

 • RADTS Diagnose volgorde
 • Hormoonrelaties + bijbehorende therapie
 • Effekt, verdraagzaamheid, overdosering
 • Praktijk & vragen

3e zaterdag: 17 maart 2018

 • Verbijzonderingsampullen I + hierbij behorende therapie
 • Toxines versleping
 • Praktijk & vragen

4e zaterdag: 14 april 2018

 • Verbijzonderingsampullen II + hierbij behorende therapie
 • Praktijk & vragen

5e zaterdag: 12 mei 2018

 • Vitamines en Mineralen + bijbehorende therapie
 • Praktijk & vragen

6e zaterdag: 25 augustus 2018

 • Nosoden en potenties + bijbehorende therapie
 • Wanneer en waarom stoppen met de therapie
 • Antioxidantenstatus
 • Rathera instructie achtergrond
 • Praktijk & vragen

7e zaterdag: 6 oktober 2018

 • Biologische leeftijd, bepaling tijdsduur van de ziekte
 • Mogelijkheden en onmogelijkheden van de therapie
 • FM middelen: diagnose – therapie
 • Virussen: Diagnose – therapie
 • Praktijk & vragen

8e zaterdag:10 november 2018

 • Candida Albicans: diagnose – therapie
 • Hypoglycaemie: diagnose – therapie
 • Kausalketten
 • Praktijk & vragen

Docent

Dhr. Rob Rijnsent

Uurrooster

Zaterdag van 09.30 – 16.00 uur
Praktijk : 9.30 – 10.45 uur

Dorpshuis De Geist, Sint PancrasLocatie

Buurthuis de Geist,
Vinkenlaan 7,
1834 GN Sint Pancras
www.dorpshuisdegeist.nl
https://dorpshuisdegeist.nl/contact/ (Google Maps)

Deelnameprijs

Module RADTS inclusief lunch: € 810.-
Testampullen (ong. 450) incl. syllabus: € 800 ,– (incl. 6 % BTW)
Nodig voor de cursus: 1 eav/vega apparaat/ liefst Rathera van b.v. Piet Romeijn en een set bij de cursus behorende test- en therapie-ampullen en oefentijd en inzet.

Inschrijving

Vóór 1 december 2017 voor cursus seizoen 2018
Minimaal aantal inschrijvingen: 12, maximaal aantal: 18
Inschrijfformulier aan te vragen per e-mail bij Rob Rijnsent (rob@radts.nl)

Ingangsniveau

Minimaal medische basiskennis op staatserkend HBniveau. Het liefst ook nog kennis van acupunctuur, elektro-acupunctuur volgens Voll en orthomoleculaire geneeskunde (niet verplicht).


Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem

Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem bestaat uit elektro-acupunctuur diagnose en -therapie door o.a. de Rathera.

Elektro-acupuntuur is een veilige en pijnloze methode om klachten te verhelpen en te voorkomen.

De behandelwijze is gebaseerd op kennis van acupunctuur en homeopathie en orthomoleculaire voedingsleer en reguliere geneeskunde en is geschikt voor iedereen, incl. kinderen vanaf baby. Behandeling is zinvol als het lichaam zelf niet (meer) in staat is de klachten te verhelpen.

Met behulp van elektro-acupunctuur stelt de therapeut vast welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Vervolgens behandelt hij de oorzaak van de klachten: niet de symptomen maar de gesignaleerde verstoringen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest.

In principe kunnen alle klachten met behulp van elektro-acupunctuur behandeld worden. Veel behandelde klachten zijn (chronische) vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten, allergieën, hoofdpijn, darmstoringen, huidklachten, hormoonstoringen en emotionele storingen zoals angsten en depressies.

(Bij klachten is het altijd wenselijk eerst de huisarts en eventueel een specialist te bezoeken).

Gezond worden…………….. gezond blijven.

Behandeling met elektro-acupunctuur kan de volgende doelen hebben:

1. Klachten verhelpen en weer gezond worden:

Met behulp van elektro-acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens behandeld. De klachten zijn vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Ook schadelijke stoffen van buitenaf kunnen klachten tot gevolg hebben, bijvoorbeeld insecticiden, kleur- en verfstoffen, medicijnresten en amalgaam. Andere veroorzakers van klachten zijn bijvoorbeeld hevige emoties en straling van elektrische apparaten. Vaak ligt de oorzaak ver in het verleden en zijn patiënten afhankelijk van medicijnen die vaak slechts de symptomen bestrijden.

Elektro-acupunctuur kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen en medicijnen of minder of soms niet meer nodig zijn.

2. Gunstig beïnvloeden van chronische ziektes:

Chronische ziektes zoals suikerziekte en reuma zijn over het algemeen niet te genezen met elektro-acupunctuur. De behandeling kan echter wel een goede invloed hebben en de ziekte beter beheersbaar maken. Hierdoor voelen de patiënten zich aanzienlijk fitter.

3. Behoud van gezondheid:

Mensen die zich gezond voelen, willen ook in de toekomst gezond blijven. Elektro-acupunctuur kan vroegtijdig verstoringen opsporen en behandelen. De behandeling kan dus ook een preventief doel hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk eens per periode of per jaar een preventieve diagnose te laten stellen.

Diagnose: op zoek naar verstoringen

De therapeut zal in het eerste gesprek de voornaamste klachten inventariseren en vragen stellen over het gebruik van medicijnen en andere middelen.

Vervolgens meet hij met behulp van testbuisjes de belangrijkste functies van het lichaam. Zo verzamelt hij informatie over de werking van organen zoals nieren, lever en darmen en van weefsels zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen.

De meting heeft ook betrekking op invloeden van buitenaf zoals virussen, vergiftigende stoffen en elektromagnetische belasting. Bovendien meet de therapeut de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem en kan hij nagaan of er een tekort is aan vitaminen en mineralen.

Om de meting te kunnen uitvoeren, maakt de therapeut een meetkring tussen de patiënt en het meetapparaat.

De patiënt houdt hiervoor een hand-elektrode vast en krijgt een meetstift op de voet. De therapeut meet systematisch alle functies. Door de reacties op de signalen, komen verstoringen aan het licht. Iedere functie heeft een normwaarde; de wijzer van het apparaat geeft aan of de functie verstoord is.

Naast de methode met de buisjes, zal de therapeut aanvullende informatie over verstoringen verzamelen via energiebanen. Hiervoor meet hij op de acupunctuur-meridianen, die corresponderen met organen en weefsels. De meting vindt op dezelfde manier plaats. De therapeut zal zonodig nog een aantal gerichte vragen stellen ter aanvulling van de meting.

Vervolgens geeft hij informatie aan de patiënt over de verstoring die bij de patiënt bepaalde klachten-verschijnselen geeft. Tijdens het eerste bezoek zullen alle functies worden gemeten om een complete diagnose te kunnen stellen.

Bij vervolgbehandelingen meet de therapeut die functies die voor het vervolg van de behandeling van belang zijn.

Therapieherstel van natuurlijk evenwicht

Als de oorzaak van de klachten bekend is, kan gewerkt worden aan het opheffen van de verstoringen. Hiervoor activeert de therapeut het natuurlijke mechanisme in het lichaam dat die verstoring kan opheffen en dus de klachten kan wegnemen.

Middelen die gegeven worden zijn homeopathische druppels, vitaminen, mineralen en andere natuurlijke stoffen. Door het middel dat tot herstel moet leiden in de meetkring te brengen, kan de therapeut vooraf al nagaan wat het effect is op de verstoring, wat de beste dosering is en of de patiënt het middel kan verdragen.

Hij geeft dus alleen middelen mee die daadwerkelijk een corrigerende werking hebben.

Daarnaast geeft hij ook andere adviezen die het herstel ten gunste komen, bijvoorbeeld voedingsadviezen. De behandeling wordt altijd afgesloten met Rathera-therapie. Dit is een therapie op basis van trillingsfrequenties, die de gezonde frequenties versterkt en de ziekmakende frequenties helemaal of gedeeltelijk opheft. De Rathera-therapie corrigeert een deel van de verstoring en levert een positieve bijdrage aan de genezing.